_image_alt

HCL Domino je vsestranska platforma, ki združuje sodelovanje in komunikacijo, omogoča digitalizacijo in avtomatizacijo poslovanja ter razvoj namenskih aplikacij.

RAZVOJNA POT

Začetki današnje HCL Domino platforme segajo v leto 1989, ko se je razvoj začel pri podjetju Lotus Development Corporation in sicer KOT produkt takrat imenovan “Lotus Notes”. IBM je kupil podjetje v letu 1995 in ga nato kasneje vklučil v rešitve “IBM Collaboration Solution”. Platformo so na začetku uporabljala večinoma velika podjetja. IBM pa je veliko prispeval k cenovni dostopnosti platforme za srednji in manjši poslovni razred (do 1000 uporabnikov) in se s tem približal tudi manjšim podjetjem. IBM decembra 2018 naznani, da prodaja portfelj produktov, med katerimi so tudi Notes, Domino, Connections in druge. HCL uradno prevzame produkt pod svoje okrilje julija 2019

Platforma, ki je bila skoraj dve desetletji najboljša platforma za sodelovanje, je potrebovala osvežitev. Partnerji smo se veselili prehoda saj smo vedeli, da bo platforma naredila korak naprej v modernizaciji izgleda in novih funkcionalnosti. S HCL-ovim nakupom je Domino ponovno pridobil na vseh segmentih in je ponovno med najboljšimi platformami za sodelovanje. Prevzem s strani HCL-a pomeni zelo velik napredek v nadaljnem razvoju Domino aplikacije, saj posvečajo veliko resursov novim funkcionalnostim, atraktivni vizualizaciji, aktivni podpori partnerjev in uporabnikov, izobraževanju, informiranju in marketingu.

KJE SE UPORABLJA?

HCL Domino se uporablja v zelo različnih panogah in sicer od finančnih institucij, avtomobilski industriji, farmacevtski in kemijski industriji, informatiki, medicinski inžiniring, transportu, zdravstvenem sektorju in inženirskih podjetjih. Naše podjetje je v dvajsetih letih opravilo implementacije v finančnih podjetjih, inžinirskih podjetjih, bančnem sektorju, proizvodnji, pomorskem in transportnem prometu, pravnih pisarnah, distibucijskih hišah in državnih inštitucijah. V začetkih je bila platforma uporabljena večinoma v večjih podjetjih. Po IBM-ovi prilagoditvi licence za srednja in majhna podjetja smo pričeli z implementacijami tudi v srednjih in manjših podjetjih. Naša izkušnja je, da se platforma odlično obnese tako v velikih kot v majhnih sistemih ne glede na panogo. Odlika je v izrednem potencialu rešitev in aplikacij, ki jih lahko implementiramo na eni platformi, kar bistveno prispeva k znižanju TCO (celoten strošek tehnologije). Velik povdarek je tudi na varnosti rešitev. Varnostnih incidentov na Domino platformi praktično ni.

HCL DOMINO PLATFORMA

Osnova Domino platforme je NoSQL baza, oziroma dokumentna baza. Strežniški del se imenuje HCL Domino, uporabniški vmesnik pa HCL Notes.

HCL Domina lahko teče na Linux-u, MS Windows-ih, Aix, Mainframe …

HCL Domino je platforma, ki podpira sodobne zahteve uporabnikov skozi celoten čas življenske dobe aplikacij in venomer dosega moderne poslovne standarde delovanja (mobile, cloud, modern Ui/UX). Ena od odlik Domino platforme je že od samega začetka njena varnost in zanesljivost delovanja. Druga odlika je v njena združljivost, saj lahko svoje aplikacije, ki ste jih razvili pred dvajsetimi leti uporabljate tudi na zadnji V12 verziji Domino. Fleksibilnost se kaže v možnosti uporabe v različnih postavitvah, od ON PREMISE (lastna oprema v podjetju) do Cloud namestive (Docker, VM), in podpora različnim napravam. Od mobilnih naprav do spletnih rešitev oziroma webassembly HCL Nomad.

HCL Domino omogoča tudi hibridno delovanje, kombinacija lastne in cloud instalacije. Podjetje lahko uporablja platformo na način za katerega se odloči sam.

PONOVEN RAZCVET

Podjetja, ki so se pred leti odločila za prehod iz Domino okolja na druge platforme, so odločitev izvedle večinoma iz marketinškega pozicioniranja drugih platform v ospredje. Razlogi za prehod niso bili nikoli tehnične narave, saj Domino vseskozi prednjači na področju tehnične robustnosti, stabilnosti in varnosti. Največji preporod je platforma doživela s prevzemom pod okrilje korporacije HCL, ki je pospešila razvoj novih funkcionalnosti, povezljivosti z drugimi platformami in uredila hitro tehnično podporo uporabnikom. Hkrati so okrepili tudi marketinške dejavnosti.

HCL DOMINO NAVDUŠUJE

HCL Domino je vsestranska platforma, ki združuje sodelovanje in komunikacijo, omogoča digitalizacijo in avtomatizacijo poslovanja ter razvoj namenskih aplikacij. Vse deluje na eni platformi z najnižjimi stroški vzdrževanja. Enostavna za uporabo, izredno zmogljiva in razširljiva platforma. Pomembna je tudi povezljivost z drugimi platformami, predvsem z Microsoftovo platformo.

INTELICOM - SMO ODLIČNI INTEGRATORJI ZA HCL DOMINO

Domino platformo smo začeli integrirati v podjetja že leta 2000. Imamo več kot dvajset let izkušenj s postavitvijo platforme, njenim vzdrževanjem in razvojem aplikacij z različnimi funkcionalnostmi v različih panogah. Podjetja se odločajo za naše znanje predvsem zaradi našega odličnega poznavanja platforme, poznavanja poslovnih procesov, naprednih aplikacij za Domino platformo in odličnemu razvojnemu oddelku digitalizacije in avtomatizacije procesov. Stranke imamo tako v Sloveniji kot tudi v tujini na več kontinentih.

HCL Partner

Kontaktirajte nas

Iščete rešitev ali aplikacijo? Vas zanima določen produkt? Bi želeli optimizirati poslovanje? Sporočite nam vaše želje in vprašanja.