fbpx

Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna

Implementacija sistema InteliDoc Elite za sledenje procesu trgovanja z ladijskimi prevozi - Bluemarine

V okviru podjetja Bluemarine, ki se ukvarja s  smo implementirali sistem InteliDoc Elite v podporo sledenju procesa trgovanja z ladijskimi prevozi.

Uporabljene tehnologije:
InteliDoc Elite
Linux platforma

 

Implementacija sistema InteliDoc Elite za sledenje nabave in tehnične dokumentacije

V okviru podjetja Splošna Plovba smo implementirali sistem InteliDoc Elite v podporo operativnemu delu Tehničnega sektorja in Sektorja Nabave.

Uporabljene tehnologije:
InteliDoc Elite
Linux platforma

 

Sistem za upravljanje s poslovnim procesom in dokumenti - Prvi Faktor poslovni sistem

V poslovnem sistemu Prvi Faktor (SI, HR, RS, BIH) smo implementirali sistem za upravljanje poslovnega procesa ter dokumentacije. Sistem temelji na sistemu InteliDoc Elite, ki mu je dodan modul za področje Faktoring-a. Sistem vključuje funkcionalnosti sledenja poslovnim partnerjem, pokriva sklepanje pogodb in poslov ter postopkov odobravanja limitov na kreditnih odborih. Sistem je integriran s ERP rešitvijo MS Navision.

Uporabljene tehnologije:
InteliDoc Elite
Linux platforma
MS SQL strežnik
Amanda - sistem za varnostno arhiviranje
EMC - diskovni sistem

 

Sistem za upravljanje s poslovnim procesom in dokumenti - Ustavno sodišče RS

Leta 2003 in 2004 smo razvili sistem za upravljanjem poslovnega procesa ter dokumentacije na Ustavnem sodišču RS. Sistem je razvit v okolju Lotus Notes ter vključuje funkcionalnost zajema in obdelave dokumentarnega gradiva. Od skeniranja vhodne pošte v PDF obliko, sledenja statusu zadeve, obveščanja o dogodkih in kontrolnih točkah, izdelave MS Office dokumentov na podlagi šablon ter integracijo s SQL podatkovno zbirko za analitične obdelave.

Uporabljene tehnologije:
lastne tehnologije
IBM Lotus Domino 6.5 - dokumentni strežnik
Linux platforma
MySQL SQL strežnik
Amanda - sistem za varnostno arhiviranje

 

Priprava okrevalnega načrta in varnostni nadzor - Služba vlade za evropske zadeve RS

Za Službo vlade za evropske zadeve smo sodelovali pri implementaciji postopkov okrevalnega načrta. Pri pripravi okrevalnega načrta smo se tudi sami veliko naučili, saj je priprava tovrstnih postopkov v veliki meri odvisna tudi od internih postopkov dela ter uporabe informacijske tehnologije ter s tem odvisnosti poslovnega procesa.
Skupaj smo izdelali analizo tveganja ter pripravili proces izdelave tehnične dokumentacije in postopkov okrevalnega načrta. Sledili smo napotkom standarda ISO17799.

V sklopu informacijskega sistema Služba vlade za evropske zadeve RS smo implementirali sistem za varnostni nadzor komunikacij ter sistemski nadzorni sistem.

Uporabljene tehnologije:
lastne tehnologije
odprtokodne tehnologije

 

Knjižnica za izdelavo aplikacij z varno izmenjavo podatkov - IndySSL

Namen razvoja IndySSL programskih knjižnic je bil v tem, da se zagotovi osnovna orodja za razvoj varnih aplikacij, ki uporabljajo internet infrastrukturo za izmenjavo podatkov. Uporaba šifrirnih postopkov je ponavadi zapleteno opravilo, z uporabo IndySSL komponent, ki so bile razvite za Borlandova orodja (Windows in Linux platforma), pa je razvojniku dovolj če postavi IndySSL komponento na svojo aplikacijo in nastavi parametre glede elektronskih digitalnih potrdil.
Orodje omogoča uporabo elektronskih digitalnih potrdil po standardu X.509 za šifriranje elektronskega prometa po omrežjih, in to različnih protokolov (HTTP, SMTP, POP3, ...).
Pred razvojem IndySSL knjižnice, namreč ni bilo dostopnih odprtokodnih orodij za enostaven razvoj aplikacij, ki uporabljajo SSL protokol v namenskih aplikacijah.

Sistem za digitalno podpisovanje XML dokumentov - Klirinško depotna družba d.d.

Od leta 2000 - 2003 smo razvili sistem za digitalno podpisovanje XML dokumentov. Sistem - orodja vključujejo podporo W3C XML Signature standardu ter so prilagojene "Enterprise" okolju, kar pomeni da je sistem integriran s podatkovnimi bazami ter mehanizmi za varno shranjevanje šifrirnih ključev - HSM (High Security Module).
Sistem je v produkcijski uporabi.

Uporabljene tehnologije:
lastne tehnologije
MS CryptoApi
Indy Network Library
MS Windows platforma

 

Sistem za centralizirano varnostno shranjevanje podatkov - Slovenska izvozna družba d.d.

V podjetju SID d.d. smo implementirali sistem za centralizirano varnostno arhiviranje - backup podatkov s katerim se arhivirajo Linux in MS Windows strežniki. Sistem uporablja avtomatizirano knjižnico Qualstar z Ultrium 2 enoto.
Sistem je v produkcijski uporabi že več kot dve leti.

Uporabljene tehnologije:
lastne tehnologije
Linux platforma
Amanda - sistem za varnostno arhiviranje
Qualstar avtomatizirana knjižnica, IBM Ultrium2 enota

 

Načrtovanje, izdelava in upravljanje s prostranim in lokalnim omrežjem - Trgoavto d.d.

Za podjetje Trgoavto d.d. smo načrtovali in vzpostavili lokalno in prostrano omrežje. Sistem vsebuje platforme IBM AIX, MS Windows, Linux platforme. V prostrano omrežje je vključenih preko 50 oddaljenih lokacij povezanih preko IP omrežja. Uporabljene so klicne in VPN IPSEC povezave.

Uporabljene tehnologije:
lastne tehnologije
Linux platforma
MS Windows platforma
Cisco oprema
Openswan - vpn strežnik
Squid - proxy strežnik
Qmail - sistem elektronske pošte
ClamAV - antivirusna programska oprema
Amanda - sistem za varnostno arhiviranje

 

Sistem za upravljanje s digitalnimi certifikati - Ljubljanska borza d.d.

Za potrebe Ljubljanske borze d.d. smo razvili sistem za upravljanje s digitalnimi certifikati. Sistem je nadgradnja MS CA Services in vključuje orodja za izdajo in distribucijo digitalnih certifikatov.
Sistem je v produkciji že več kot tri leta.

Uporabljene tehnologije:
lastne tehnologije
MS Windows platforma
MS CryptoApi

 

Upravljanje s sistemsko platformo Lotus Domino, IBM DB2, Linux platforma - Slovenska izvozna družba d.d.

V podjetju Slovenska izvozna družba d.d. smo namestili in konfigurirali strežnike Lotus Domino ter IBM DB2. Strežniki delujejo na lastni prilagojeni različici Linux operacijskega sistema, ki je prilagojena za strežniško uporabo v poslovnih okoljih.
Sistem produkcijsko deluje brez izpada že več kot tri leta.

Uporabljene tehnologije:
lastne tehnologije
IBM Lotus Domino 6.5 - dokumentni strežnik
IBM DB2 v8 strežnik
Linux platforma
Qmail - sistem elektronske pošte
ClamAV - antivirusna programska oprema
Amanda - sistem za varnostno arhiviranje
Openswan - vpn strežnik

 

Tags:

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Intelicom d.o.o. je podjetje v privatni lasti, ustanovljeno Aprila 1999. Osnovna dejavnost podjetja je inženiring na področju informacijske tehnologije. Sedež podjetja je v Kopru, Slovenija.

  

Specializirali smo se na 3 glavnih področjih:

InteliDoc poslovne rešitve

Od ustanovitve Intelicom izdeluje učinkovite visoko kvalitetne programske rešitve za širok spekter dejavnosti in področij. Naša primarna družina produktov je InteliDoc, ki omogoča podjetjem enostavno upravljanje komunikacij, dokumentacije, procesov, projektov, zajema dokumentov, upravljanja s strankami in ostale poslovne aktivnosti.

Inženiring IT infrastrukture

Intelicom nudi visoko kvalitetne storitve upravljanja in inženiringa na področju IT infrastrukture. Uporabnikom različnih platform, Microsoft, Linux, OSX, nudimo podporo in razvoj informacijskega sistema. Podpiramo različna okolja, od IBM Lotus Notes, MS Exchange in odprtokodne (Postfix, Qmail) komunikacijske sisteme, podatkovne strežnike MS SQL Server, IBM DB2, virtualizacijske platforme VMWare ESX , MS Hypervisor, Citrix Zen in komunikacijsko opremo Cisco. Sisteme znamo povezati v enovito in delujočo celoto. 

Ponudba kvalitetne strojne in programske opreme

Nudimo visoko kvalitetno strojno in programsko opremo proizvajalcev HP, IBM, Apple, EMC, Microsoft, Cisco, Dell, Lotus in drugih uveljavljenih znamk. Za dobavljene produkte strankam tudi nudimo tehnično podporo za celotno življenjsko dobo opreme.

Strokovnost in izkušnje zagotavljajo, da našim strankam dobavljamo odlične storitve in izdelke. Pri projektih vključujemo le izkušene strokovnjake s širokim naborom znanj in izkušenj.

V Intelicomu smo ponosni na visoko kvaliteto naše ponudbe. Visok standard nam omogoča da strankam nudimo zanesljive programske rešitve ne glede na zapletenost sistemov. Pri razvoju rešitev uporabljamo najsodobnejše programska orodja in metodologije. To nam omogoča, da se lahko bolje posvečamo poslovnim ciljem naših strank. Pri vsakem projektu stranko tudi aktivno vključimo v projekt, saj je lahko samo na tak način končna rešitev tudi praktično uspešna. Ciljan in osredotočen nastop nam omogoča graditev uspešnega poslovanja, kjer beležimo le uspešno zaključene projekte.

Danes se produkti podjetja Intelicom uporabljajo širom sveta. 

Kontakt

Telefon: +386 5 630 9158

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.www.intelidoc.biz

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Podjetje INTELICOM d.o.o. nudi partnerjem široko paleto storitev na področju informacijske tehnologije. Zavedamo se, da le s kompleksnim poznavanjem številnih področij informacijske tehnologije lahko ponudimo partnerju najboljše rešitve in s tem zagotavljamo visok nivo storitev.

V podjetju INTELICOM d.o.o. dajemo izrecen poudarek kvaliteti priprave in izvedbe zastavljenih projektov.

 

Metodologija Dela

Metodologija našega dela na trgu je dolgoročno sodelovanje z našimi strankami. Vsako stranko s katero sodelujemo jemljemo kot dolgoročnega partnerja.Ena od naših osnovnih nalog je pomagati partnerjem zviševati informacijsko kulturo, saj se le s tem pokažejo pravi učinki implementacije informacijske tehnologije.

 

Razvoj

Razvijamo namenske aplikacije s področja avtomatizacije poslovnih operacij, skupinskega dela, internet poslovanja, pisarniškega poslovanja in industrijske oziroma proizvodne avtomatizacije.
Odlikuje nas pestrost znanja na različnih platformah kot so Microsoft, Open Source, IBM, Oracle, ...

Razvijamo in podpiramo platforme za obdelavo podatkov v relacijski tehnologiji, kot so na primer Microsoft SQL Server, Oracle, IBM DB2, Interbase, MySQL ter ostalih in tudi NoSQL tehnologije ter tehnologije grafov (socialna omrežja in ostalo).

V naš nabor znanj spadajo tudi spletne - mobilne platfome in razvoj šifrirnih sistemov.

Uporabniški vmesnik razvijemo tudi za mobilne telefone, tako iPhone/IOS kot Android.

 

Izvajanje Sistemskih Inženirskih Del

Nudimo inženirske storitve pri vzpostavitvah računalniških omrežij, postavitvah aplikacijskih in podatkovnih strežnikov (elektronska pošta, dostop do Internet omrežja, podatkovni strežniki, datotečni strežniki, elektronski faksirni sistemi,...), celovitem arhiviranju podatkov in vzdrževanju računalniških sistemov.

 

Vzdrževanje IT Sistemov

Našim strankam nudimo vzdrževanje informacijskega sistema v različnih obsegih. Glavna področja vzdrževanja obsegajo strežniški del, komunikacijski del in segment varnostnega arhiviranja. Širše vzdrževanje obsega še delovane postaje ter periferno opremo. Vzdrževanje delimo na preventivno in intervencisko vzdrževanje. Velik poudarek dajemo ravno na preventivno delovanje, saj le na tak način lahko zagotavljamo najvišji nivo brezprekinitvenega poslovanja.

 

Izobraževanje

Intelicom-ova ekipa za podporo in izobraževanje vam bo hitro priskočila na pomoč pri vaših vprašanjih, tako da boste lahko izkoristili programsko opremo v vsem njenem potencialu. Pomagali vam bomo da boste osvojili ter uspešno implementirali InteliDoc v vašem podjetju. Poudarjamo, da se naša zaveza nuditi kvalitetno podporo ne konča ob nakupu programske opreme temveč smo usmerjeni k dolgoročnem izobraževanju in izboljševanju naših rešitev in storitev.

Zavedamo se, da uporabnik potrebuje v vsakem trenutku podporo pri uporabi programske opreme  S tem namenom smo za svoje stranke dosegljivi v vsakem trenutku preko različnih komunikacijskih poti in sicer preko elektronske pošte, telefona in Skype tehnologije.

 

Komunikacije

Del informaciskega sistema je tudi komunikacijska struktura. Sestavljena je iz komunikacijske opreme za intranet (stikala, usmerjevalniki, koncentratorji, brezžični dostopi) in komunikaciksa oprema namenjena komunikaciji informacijskega sistema navzven (usmerjevalniki, požarne pregrade, antivirusni sistemi).
Tudi ta del informacijskega sistema je zelo pomemben za varno in učinkovito delo naših uporabnikov. Našim strankam nudimo ustrezne produkte in storitve iz tega področja. Ravno tako sodelujemo s stranko pri izbiri najboljšega paketa prenosa podatkov ter postavitvi redundančnih sistemov.

 

Odprto Kodne Rešitve

V podjetju Intelicom od ustanovitve naprej podpiramo odprtokodne (OpenSource) tehnologije. Zaradi razvojne narave našega podjetja, je bila izbira odprtokodne platforme naravna odločitev, saj vsako programsko rešitev prilagodimo uporabniku. Prilagoditev opreme nam v največji meri omogoča ravno odprtokodna platforma.

 

Optimizacija Delovnih Procesov

Strankam pomagamo pri optimizaciji delovnih procesov v podjetju, izboljšanju hrambe znanja in pretoku znanja v podjetju.


V sklopu storitev nudimo:
- analizo in vrednotenje obstoječih delovnih procesov,
- predloge za optimizacijo,
- pomoč pri implementaciji ustreznih ISO standardov

 

Varnostne Rešitve in Storitve

Na področju varnosti vam nudimo sledeče rešitve in storitve:

- Varne Komunikacije,

- Varnostno Svetovanje,

- Varnostno Arhiviranje,

- Informacijska Forenzika,

- Enkripcija in Varovanje Informacij,

- Varna IT Okolja,

- Zaščita Podatkov (Antivirus & IDS)

 

Strojna in Programska Oprema

Podjetje Intelicom je dobavitelj kvalitetne strojne in programske opreme. Stavimo na kvalitetno opremo, saj je v sodobnem poslovnem svetu sleherno podjetje odvisno od kvalitetne podpore informacijske tehnologije. Kvalitetna opreme zmanjšuje možnost odpovedi in s tem zaustavitev delovnih procesov v podjetju ter omogoča hitrejšo rast podjetju. Poleg same dobave opreme smo tudi strokovno usposobljeni za njeno namestitev ter upravljanje, kar dokazujejo številni certifikati.

 

Projektni pristop

Informacijski sistemi so v večjih podjetjih prepleteni z množico podsistemov, ki jih je potrebno usklajevati in razvijati. Učinkovit pristop k razvoju informacijskih sistemov in podsklopov je projektni način. Podjetje Intelicom nudi pripravo in vodenja projektov pri vzpostavitvi oziroma posodobitvi informacijskega sistema, analizi zahtev in potreb uporabnika in koordinaciji in nadzoru zunanjih izvajalcev/ponudnikov pri izgradnji računalniških rešitev.

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Informacijska varnost v podjetju

Ob samodejnih posodobitvah aplikacij na vašem računalniku se srečujete z opozorili o varnostnem tveganju? Vas brskalnik, ob odpiranju novih spletnih strani, sprašuje ali sprejmete tveganje? Je vaše geslo vaše ime in priimek?

Vse to so deli informacijske varnosti. Zajemajo tako tehnični del varovanja omrežja kot poslovni in dokumentacijski del varovanja občutljivih in zaupnih podatkov.

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Podjetje INTELICOM d.o.o. nudi storitve inženiringa na področju informacijske tehnologije. V podjetju INTELICOM d.o.o. dajemo izrecen poudarek kvaliteti priprave in izvedbe zastavljenih projektov. V inženiring vključujemo pripravo projektov razvoja informacijskega sistema podjetja, izvajanje inženirskih del pri projektih, svetovanje pri izbiri orodij in produktov ter dobavo kvalitetne strojne in programske računalniške opreme.

 

Metodologija dela

Metodologija našega dela na trgu je dolgoročno sodelovanje z našimi strankami. Vsako stranko s katero sodelujemo jemljemo kot dolgoročnega partnerja.Ena od naših osnovnih nalog je pomagati partnerjem zviševati informacijsko kulturo, saj se le s tem pokažejo pravi učinki implementacije informacijske tehnologije.

 

Svetovanje pri izgradnji informacijskega sistema oziroma posodobitvi

Pravilne odločitve so v sodobnem svetu hitrih sprememb na področju informacijskih tehnologij bistvene za uspeh podjetja. Podjetje Intelicom je usmerjeno v svetovanje oziroma partnerskem odnosu do svojih strank, tako da bo informacijska tehnologija učinkovito orodje pri doseganju boljših poslovnih učinkov.

 

Izvajanje sistemskih inženirskih del

Nudimo inženirske storitve pri vzpostavitvah računalniških omrežij, postavitvah aplikacijskih strežnikov (elektronska pošta, dostop do Internet omrežja, podatkovni strežniki, datotečni strežniki, elektronski faksirni sistemi,...), celovitem arhiviranju podatkov in vzdrževanju računalniških sistemov.

 

Dobava kvalitetne strojne in programske opreme

Podjetje Intelicom je dobavitelj kvalitetne strojne in programske opreme. Stavimo na kvalitetno opremo, saj je v sodobnem poslovnem svetu sleherno podjetje odvisno od kvalitetne podpore informacijske tehnologije. Kvalitetna opreme zmanjšuje možnost odpovedi in s tem zaustavitev delovnih procesov v podjetju ter omogoča hitrejšo rast podjetju.

 

O Podjetju

Od ustanovitve Intelicom izdeluje učinkovite visoko kvalitetne programske rešitve za širok spekter dejavnosti in področij. Naša primarna družina produktov je InteliDoc, ki omogoča podjetjem enostavno upravljanje komunikacij, dokumentacije, procesov, projektov, zajema dokumentov, upravljanja s strankami in ostale poslovne aktivnosti.

©2022 Intelicom d.o.o.. All Rights Reserved.

Search