fbpx

Backup rešitve

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Varnostni Backup

Varnostna kopija je druga kopija vseh pomembnih datotek. V službi so to dokumenti, finančni podatki, elektronska sporočila, podatkovne zbirke, celotni sistemi. Doma pa vaše družinske fotografije, domači videoposnetki, kontakti v telefonu, dokumenti in e-poštna sporočila.

Kako lahko izgubite podatke

- izpad opreme (oprema se kvari, to je dejstvo)

- izsiljevalski virusi (vsak ga lahko prejme, pa naj bo še tako zaščiten)

- odtujitev medija / opreme (tudi to se dogaja) 

Kako lahko poskrbite za varnostno kopijo (kopije)?

Namesto, da hranite vse na enem mestu (ena točka odpovedi - računalnik/disk/sistem), shranite vsaj še eno kopijo vsega, kar potrebujete na drugo mesto ter drugi pomnilniški medij. Kopijo lahko naredite na zunanji disk, mrežni disk ali disk v oblaku.

 

Kriteriji za medij backupa

- cena in hitrost izvedbe backupa

- cena in hitrost izvedbe povrnitve podatkov

- zanesljivost medija

 

Varnostni Arhiv

Varnostni arhiv je podobno kot varnostna kopija, s to razliko, da nas pri varnostnem arhivu zanima trajnejše hranjenje podatkov. Pri varnostnem arhivu ponavadi želimo tudi več različnih kopij podatkov ob različnih časovnih trenutkih. Varnostni arhiv ni mačji kašelj in ga je potrebno vnaprej planirati. Po par letih, ko ga bomo potrebovali, bodo odločitve ki smo jih sprejeli pred leti vplivali na uspešnost povrnitve/branja podatkov.

Bliža se nam World Backup Day - 31.3.2019 ! 

 

Potrebujete rešitev za varnostno kopiranje ali arhiviranje? Pokličite nas ali pa nam pišite po klasični elektronski pošti.

 

O Podjetju

Od ustanovitve Intelicom izdeluje učinkovite visoko kvalitetne programske rešitve za širok spekter dejavnosti in področij. Naša primarna družina produktov je InteliDoc, ki omogoča podjetjem enostavno upravljanje komunikacij, dokumentacije, procesov, projektov, zajema dokumentov, upravljanja s strankami in ostale poslovne aktivnosti.

©2022 Intelicom d.o.o.. All Rights Reserved.

Search