fbpx

O365 Lastna Domena

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Tudi na O365 imate lahko lastno domeno. 

Lastna domena pomeni zakoličena parcela v digitalnem svetu. Z njo gradite prepoznavnost, profesionalnost in verodostojnost vašega poslovanja. Poslovanje za brezplačno dostopnimi naslovi vedno zbuja senco dvoma, zato če ste resni, si registrirajte domeno.

Domeno lahko uporabite tudi v okviru O365 platforme, vendar jo je potrebno posebej nastaviti.

Najprej je potrebno domeno registrirati / kupiti pri izbranem registrarju (prodajalcu domen). To je lahko Telekom, Domenca, ali drugo podjetje, ki nudi to storitev.

Nato v administracijskem orodju za Office 365 izberite Setup / Domains in dodajte to domeno.

Orodje vam bo zgeneriralo TXT kodo, ki jo je potrebno vnesti v DNS strežnik. Ta koda se uporablja, zato da lahko MS preveri ali ste vi res lastnik te domene. Vpis kode v DNS strežnik lahko naredi ponudnik DNS storitve za vašo domeno, zopet ..., lahko pa to naredite tudi sami z vpisom v FreeDNS.

Nato izberite Verify v administracijskem orodju O365. MS bo potrdil, da ste vi lastnik domene.

 

Zgeneriral vam bo nabor dodanih vpisov za DNS strežnik. Te morate vpisati, da bo sprejem pošte za novo domeno usmerjen na MS O365 strežnike. Dodani so tudi vpisi za Skype in dodatne storitve MS.

 

Po določenem intervalu boste lahko sprejemali pošto z vašo domeno v O365.

Če želite tudi pošiljati pošto z vašo domeno, je potrebno domeno nastaviti tudi uporabnikom in jo po želji nastaviti kot primarno.

Uporabniki se bodo lažje prijavljali z lastno domeno, kakor s privzeto ki je bila zgenerirana s strani MS.

 

 

O Podjetju

Od ustanovitve Intelicom izdeluje učinkovite visoko kvalitetne programske rešitve za širok spekter dejavnosti in področij. Naša primarna družina produktov je InteliDoc, ki omogoča podjetjem enostavno upravljanje komunikacij, dokumentacije, procesov, projektov, zajema dokumentov, upravljanja s strankami in ostale poslovne aktivnosti.

©2020 Intelicom d.o.o.. All Rights Reserved.

Search